Musea Zutphen

Kom naar Musea Zutphen, waar je twee musea onder één dak vindt.

Ontdek het spannende verhaal van de geschiedenis van Zutphen in het historische Stedelijk Museum Zutphen met een echte Viking-crimescene, het beroemde Zutphens zilver en de oudste foto van Nederland. In Museum Henriette Polak voor beeldende kunst kom je oog in oog te staan met kunstenaarsportretten en topstukken van onder andere Wim Oepts, Charlotte van Pallandt en Arie Schippers. Voor kinderen tot 12 jaar is er in beide musea een leuke gratis speurtocht:

Kruip in de huid van de archeoloog in het Stedelijk Museum Zutphen Je krijgt een oude scherf, die echt door een archeoloog in Zutphen is gevonden. Een boekje met allerlei vragen en weetjes helpt je om meer te weten te komen over jouw scherf. De scherf en het boekje mogen mee naar huis.

Een koffer vol kunst in Museum Henriette Polak Je krijgt bij de balie een koffertje. In het koffertje vind je een boekje met allerlei activiteiten die je in het museum kunt doen. Spelletjes, tekenen en zelf een digitale tentoonstelling maken. Door veel zelf te doen, leer je vanzelf meer over de kunst in dit museum. Het boekje mag na de speurtocht mee naar huis.

De Musea Zutphen zijn gratis toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.

Musea Zutphen
’s Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

T: 0575 516 878
E: info@museazutphen.nl
I: www.museazutphen.nl